Op vakantie in Nederland cover image

Op vakantie in Nederland

Cecile Rouschop • March 8, 2020

harry potter

De eerste familie bestaat uit Roos Wemel zij is 11 jaar oud en gaat naar zweinstein. Haar broertje heet hugo Wemel en is 9 jaar. En hun ouders heten Hermelien Jeanine Griffel en Ron(ald) Virius Wemel. De tweede familie bestaat uit James Sirius Potter, 14 jaar en hij zit in z'n 3e jaar op zweinstein. Zijn broertje is Albus Severus Potter en is hij 11 jaar en gaat ook naar het eerste jaar op zweinstein. Hun zusje Lily Loena Potter is ook 9 jaar, hun ouders zijn Harry James Potter en Ginny Molly Wemel.

Ze gaan samen op excursie naar de dreuzelwereld naar een hotel in Maastricht voor een weekend. Harry en Hermelien weten heel veel van de dreuzelwereld en de rest bijna niks. Zo weten ze niet hoe een lift, pinautomaat en nog veel meer andere normale dingen werken. Ze hebben in het hotel kamer 24, dat is een grote kamer met 2 stapelbedden en een éénpersoonsbed en twee tweepersoonsbedden en een grote keuken en 2 badkamers en een eet- en woonkamer. 'Hier' zegt Hermelien. 'Telefoons, zo werken ze' legt ze uit. 'Waarvoor zijn die dingen nou!?!' roepen de kinderen tegelijk. Als jullie verdwalen bellen jullie ons door op dit icoontje te klikken en op onze namen te duwen. En een tientje voor ieder als jullie iets willen kopen. 'Oké' zeggen de kinderen. Nu mogen jullie op pad als jullie willen, als jullie maar om 4 uur terug zijn. Daar gaan ze de stad in. Ze komen langs allemaal winkels die ze nog niet kennen maar lopen toch even naar binnen zoals bij: Twinkle kadowinkel en Intertoys en veel meer winkels die hun leuk lijken. Bij Twinkel kadowinkel koopt Lili een monchhichi. Dan is het 10 voor vier en gaan ze netjes naar het hotel terug. Ze zijn veilig aangekomen in het hotel. Daarna gaan ze lekker in een restaurant eten, dat vinden ze allemaal heel erg lekker.

De ochtend erna hebben ze een verrassing, ze gaan naar… de efteling!!! De kinderen weten niet wat de efteling is maar als de ouders dat uitleggen vinden ze het geweldig. Daar gaan ze met een normale dreuzel auto. Na ongeveer een uur zijn ze er. Het ziet er nog mooier uit als ze dachten. Dan gaan ze naar binnen en bekijken ze de plattegrond en gaan als eerste naar de Baron 1898, maar Lilli en Hugo mogen er net niet in. Dus gaan zij naar Droomvlucht dat vinden ze super mooi met alle lampjes, kasteeltjes, elfjes, trolletjes en andere schattige dingen. En ondertussen waren de andere in de Baron 1898 en dat was super cool en spannend met alle loopings en recht naar beneden. Daarna gaan ze samen in de vliegende hollander. Die is in het begin spannend in een haven met mist en een vochtige lucht en daarna komt er een stukje achtbaan die in het water land. En nog veel meer leuke attracties. Maar opeens raken ze hun ouders kwijt en zijn hun telefoons leeg... Ze lopen in de Efteling langs alle attracties maar waar zijn hun ouders... Ze geven het bijna op... Want Lili is heel hard aan het huilen en de rest probeert haar te kalmeren maar het lukt niet, en de rest is ook helemaal van streek...

Maar uiteindelijk na een uur ronddwalen vinden ze hun ouders eindelijk. Ze zaten in Polles keuken... Daarna gaan ze van de schrik bekomen en eten lekker pannenkoeken op de laatste dag in Nederland daarna gaan ze met de dreuzel auto weer naar huis, want over een paar dagen moeten ze weer naar Zweinstein. Dat was een spannende laatste dag.