De verliefde les cover image

De verliefde les

Cecile Rouschop • July 28, 2019

harry potter

Harry, Ron en Hermelien zitten bij de les 'toverdranken' met Sneep.

Ze vallen bijna in slaap omdat ze het zo saai vinden. Hermelien let wel een beetje fatsoenlijk op, maar Ron en Harry niet. ‘Sla je boek open op bladzijde 123 bij liefdesdrankjes.’: zegt Sneep. ‘Jullie gaan liefdesdrankjes maken. Wie ze het beste maakt, krijgt 10 afdelingspunten. Beginnen allemaal, dat geldt natuurijk ook voor Harry Potter en Ronald Wemel!’.

Na een poosje is Hermelien klaar en laat Sneep proeven. Hij is meteen verliefd op Hermelien en de klas ligt in een deuk. Iedereen lacht en ziet Sneep’s verliefde blik in zijn ogen. Hij roept door de klas dat Hermelien de mooiste vrouw van de wereld is en hij met haar wil trouwen. Maar Hermelien vindt dat niet erg fijn en gelukkig heeft Hermelien idee. Ze begint meteen allerlei middelen in een ketel te gooien. Ron en Harry liggen nog steeds in een deuk van het lachen en begrijpen niet wat Hermelien allemaal aan het doen is. De tranen rollen over hun wangen. Plotseling kijkt Hermelien angstig, want ze heeft iets nodig voor de toverdrank waar ze mee bezig is. Dan rent ze naar Ron en veegt een traan van zijn gezicht. 'Zo, nu moet het goed zijn': zegt Hermelien. Ze gooit een hele beker van de drank over het gezicht van Sneep. Sneep schrikt en de betovering is verbroken. Sneep wordt helemaal rood en loopt snel weg.

Dan pas kan Hermelien er eindelijk ook mee lachen, zeker nu ze weet dat de 10 afdelingspunten ongetwijfeld naar Griffoendor zullen gaan.